9 Ağustos 2010 Pazartesi

Haftanın Salatası: Panzanella salad

Çok nefis görünüyor değil mi?
Tarifi çok basit.
yarım bayat dilimlenmiş ekmek
4 yemek kaşığı zeytinyağıtuz karabiber
3 domates
1 küçük dilimlenmiş kırmızı soğan
1/2 bardak dilim siyah zeytin
1 bardak haşlanmış penne makarna
3 yemek kaşığı kadar doğranmış maydanoz
1 demet fesleğen (iri yaprak, doğranmayacak)
1/4 bardak zeytinyağı
4-6yemek kaşığı çok iyi kalite balsamik sirke (işin özü bu dikkat!!!)
Fırını 200 derece ısıtın, küp küp kestiğiniz ekmekleri tepsiye dizin, üzerine tuz, karabiber fe zeytin yağını serpeleyin.çıtır ve altın rengine dönüşünceye kadar fırınlayın sonra soğutun.
Tün salata malzemeleri ile ekmekleri ve haşlanmış penne makarnayı karıştırın ihtiyacı kadar tuzu ekleyin, son olarak da zeytinyağı ve balsamik sirkeyi ekleyin ve servis yapın.
Bu sıcak yaz akşamları için inanılmaz doyurucu, bir o kadar da hafif bir yemek size
Afiyet olsun...
Photography by Studio Dreyer Hensley
kaynak: 
http://sweetpaul.typepad.com/my_weblog/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder